Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

Wie is Bart?

Hoi. Mijn naam is Bart en ik ben de bedenker van het concept “podcast in de klas”. Naast het verzorgen van deze workshops ben ik ook docent op een middelbare school. Ik verzorg het vak Maatschappijleer met veel plezier.

Mijn passie voor alles dat met audio, radio en podcast te maken heeft er voor gezorgd dat ik gestart ben met dit concept. Al vroeg was ik met radio bezig, want als kind vond ik het al fascinerend dat iemand in een studio aan het praten was en dat wij dat dan thuis konden horen. Later heb ik live programma’s gepresenteerd op de radio. Ook houd ik me veel bezig met het maken van jingles en vormgeving.

Op een gegeven moment ben ik begonnen met het maken van radio met leerlingen en ik kreeg in de gaten dat het veel oplevert. Met de welbekende blosjes op de wangen en trots op het resultaat liepen zij de studio uit. Op een gegeven moment heb ik besloten om de stoute schoenen aan te trekken om leerlingen en studenten te besmetten met het podcast virus.

Inmiddels ga ik het hele land door om het concept “podcast in de klas” neer te zetten. Ik moet zeggen dat ik er heel veel energie van krijg en hoop dat ook over te brengen. Als je ziet en hoort hoe de deelnemers samenwerken om een eigen podcast te maken en hoeveel plezier dat oplevert, dan gaan we nog wel even door!