Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

Dit gaan we doen

Bart van “Podcast in de klas” zorgt voor de apparatuur in de klas, zodat de podcast voorbereid, opgenomen en na-bewerkt kan worden. Vanzelfsprekend zal hij de klas enthousiasmeren en begeleiden bij het maken van de podcast. Tot slot zorgt hij dat de leerlingen een link krijgen waar ze de podcast kunnen beluisteren en delen.

De school zorgt voor een klaslokaal met leerlingen. Het is ook uitermate geschikt om tijdens culturele dagen “podcast in de klas” in te zetten.

We zijn bereikbaar via info@podcastindeklas.nl. Vanaf daar maken we eventueel verdere afspraken.

Hieronder beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn school promoten met deze workshop?

Voor elke instelling wordt een aparte website gebouwd waar vanzelfsprekend alle gemaakte podcasts staan, maar ook een filmpje en foto’s van de workshop. Je kunt deze foto’s en video natuurlijk heel mooi gebruiken om te laten zien dat er gewerkt met nieuwe media.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door Bart Eshuis (de man uit het filmpje)

Wat levert podcast in de klas?

Een professionele mixer

Voldoende microfoons met statieven

Koptelefoons voor alle deelnemers

Laptop voor montage

Doeken om de studio op te bouwen in de school

Een website waar alle podcasts, foto’s en video te beluisteren en te bekijken zijn

Enthousiasme

Wat zijn de kosten van een workshop?

De workshop kost 450 euro en is exclusief reiskosten. Wanneer er wat betreft de tijden iets aangepast moet worden, verandert de prijs automatisch naar boven of naar beneden. Er wordt dan op maat een prijs gemaakt.

Wat wordt er van mij als docent verwacht?

Ter voorbereiding kan de docent drie of vier gelijkwaardige groepen maken en de lesbrief (online of PDF) doorwerken met de groepen. Ook tijdens de workshop helpt de docent de leerlingen met het verzinnen van de inhoud in het lokaal. Per groep gaan ze naar Bart om de podcast op te nemen. Dit gebeurt op een andere plek in de school.

Waar kan ik de podcast luisteren?

Aan het eind van de workshop ontvang je een link naar de podcasts om ze te beluisteren. Ook is het mogelijk om de vier podcasts via de bekende kanalen te publiceren (Spotify- Apple Podcasts). De school kan het op die manier ook als link op de website plaatsen of in een nieuwsbrief versturen.

Kan ik ook zelf een onderwerp aandragen?

Ja graag! Het is juist mooi wanneer de workshop aansluit bij het thema waar de lesstof over gaat. We kunnen de workshop hierop aanpassen.

Hoe lang duurt een workshop?

Idealiter duurt een workshop 3 uur (180 minuten)

In overleg kan het altijd korter of anders verdeeld worden. Dat gebeurt in overleg.

Hoeveel leerlingen kunnen er in 1 keer een workshop volgen?

In principe kan 1 klas (max 30 ll) in een keer een workshop volgen, want na een algemeen verhaal wordt de klas verdeeld in 3 of 4 groepen. De leerlingen gaan vervolgens op toerbeurt naar de studio om op te nemen. Aan het eind van de workshop zijn er dus 3 of 4 podcasts opgenomen. De docent begeleidt de leerlingen die niet aan het opnemen zijn met de laatste voorbereidingen voor de opname en met de evaluatie na de opname.

Volg ons op