Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

Dit gaan we doen

Bart van “Podcast in de klas” zorgt voor de apparatuur in de klas, zodat de podcast voorbereid, opgenomen en na-bewerkt kan worden. Vanzelfsprekend zal hij de klas enthousiasmeren en begeleiden bij het maken van de podcast. Tot slot zorgt hij dat de leerlingen een link krijgen waar ze de podcast kunnen beluisteren en delen.

De school zorgt voor een klaslokaal met leerlingen. Het is ook uitermate geschikt om tijdens culturele dagen “podcast in de klas” in te zetten.

We zijn bereikbaar via info@podcastindeklas.nl. Vanaf daar maken we eventueel verdere afspraken.

Hieronder beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Zijn de podcasts na het maken meteen beschikbaar?

De opgenomen podcasts worden na het inspreken meteen gemonteerd en kunnen bij terugkomst in het lokaal door de deelnemers beluisterd worden.

Hoe kan ik mijn school promoten met deze workshop?

Voor elke instelling wordt een aparte website gebouwd waar vanzelfsprekend alle gemaakte podcasts staan, maar ook een filmpje en foto’s van de workshop. Je kunt deze foto’s en video natuurlijk heel mooi gebruiken en delen om te laten zien dat er gewerkt met nieuwe media.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door Bart Eshuis (de man uit het filmpje)

Wat levert podcast in de klas?

Een digitale methode (e-learning) om de opname voor te bereiden

Een professionele mixer

Voldoende microfoons met statieven

Koptelefoons voor alle deelnemers

Laptop voor montage

Doeken om de studio op te bouwen in de school

Een website waar alle podcasts, foto’s en video te beluisteren en te bekijken zijn

Enthousiasme

Wat zijn de kosten van een workshop?

De workshop kost 450 euro en is exclusief reiskosten. Wanneer er wat betreft de tijden iets aangepast moet worden, verandert de prijs automatisch naar boven of naar beneden. Er wordt dan op maat een prijs gemaakt. Uiteraard is dit inclusief de digitale voorbereidingsmodule!

Wat wordt er van mij als docent verwacht?

Ter voorbereiding kan de docent een aantal gelijkwaardige groepen maken en een filmpje laten zien over de digitale methode. Vervolgens kunnen de leerlingen zelf in groepen aan de slag met de methode.

Dit gebeurt dus allemaal vóór de opnamedag. Ook tijdens de opnamedag helpt de docent de leerlingen met het verzinnen van de inhoud in het lokaal. De rol is dan coach.

Per groep gaan ze naar Bart om de podcast op te nemen.  Dit gebeurt op een andere plek in de school.

Waar kan ik de podcast luisteren?

De podcasts van de groepen zijn meteen te beluisteren via de speciaal ingerichte website. Ook is het mogelijk om de podcasts via de bekende kanalen te publiceren (Spotify- Apple Podcasts). De school kan het op die manier ook als link op de website plaatsen of in een nieuwsbrief versturen.

Kan ik ook zelf een onderwerp aandragen?

Ja graag! Het is juist mooi wanneer de workshop aansluit bij het thema waar de lesstof over gaat. We kunnen de workshop hierop aanpassen.

Hoe lang duurt een workshop?

De workshop bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes. De voorbereiding van de workshop duurt ongeveer 60 minuten. Dit gebeurt via een digitale methode. Het opnamemoment duurt idealiter 3 uur (180 minuten) per klas. In overleg kan het altijd korter of anders verdeeld worden. Het kan allemaal op maat ingedeeld worden.

Hoeveel leerlingen kunnen er in 1 keer een workshop volgen?

De klas (max 30 leerlingen) krijgt ruim voor de opnamedag toegang tot een digitale methode die in groepen (5 of 6 leerlingen per groep) gebruikt wordt om de podcast voor te bereiden. Tijdens de opnamedag gaan de leerlingen op toerbeurt naar de pop-up studio om op te nemen.

Aan het eind van de workshop zijn er dus meerdere podcasts opgenomen. De docent begeleidt de leerlingen die niet aan het opnemen zijn met de laatste voorbereidingen voor de opname en met de evaluatie na de opname.

Volg ons op