Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media
Gepubliceerd op 11 jan, 2023
Geplaatst in Referenties

Voor herhaling vatbaar in Bolsward

voor herhaling vatbaar

Elk jaar zoeken wij als docenten Nederlands naar een leuke manier om de module middeleeuwse literatuur in 4 havo af te ronden. Dit jaar hebben we de leerlingen een podcast laten maken en mede dankzij Bart is dat heel goed gelukt.
Voor het onderdeel middeleeuwse literatuur hebben de leerlingen een middeleeuws verhaal gelezen. Hun leeservaring bespreken zij in de podcast waarbij de opdracht was om hun leeservaring te koppelen aan wat ze weten over de middeleeuwse literatuur. Voor de kerstvakantie werkten de leerlingen in groepjes aan het script voor de podcast.
Maandag 9 januari, direct na de kerstvakantie, was het zover. Bart had een lokaal omgetoverd tot studio en de leerlingen van 4H kwamen groep voor groep aan de beurt om hun podcast op te nemen. Zonder uitzondering kwamen ze enthousiast terug. Het was wel een beetje spannend, maar ook erg leuk om te doen. De opgenomen podcasts werden na het inspreken meteen gemonteerd en konden direct na opname beluisterd worden door de leerlingen. Ook zijn er nog leuke foto’s gemaakt.
Wij denken dat deze opdracht veel opgeleverd heeft voor de leerlingen: samenwerken, presenteren, techniek en natuurlijk kennis van de middeleeuwse literatuur. De professionele setting én de enthousiaste begeleiding van Bart zorgde er bovendien voor dat de leerlingen het beste van zichzelf hebben laten zien.
Wij gaan vast nog eens gebruik maken van de diensten podcastindeklas, want naast dat het een professioneel resultaat oplevert, is het heel leuk en leerzaam voor de leerlingen. Ook heeft deze manier ons als docenten enorm ontzorgd. Kortom, voor herhaling vatbaar.

Annalies Woudstra
Marne College Bolsward
Lees meer referenties