Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media
Opgetogen gezichten

“Tijdens een workshop van Podcast in de Klas komen allerlei 21e-eeuwse vaardigheden samen, waaronder communiceren, informatievaardigheden, samenwerken en mediawijsheid. De workshop is aan te passen op elk thema. Bart weet met zijn enthousiasme zelfs de meer terughoudende kinderen mee te nemen waardoor ook zij met plezier leren tijdens de workshop, met opgetogen gezichten en fantastische podcasts als resultaat!”

Nina Smit
Coördinator Cultuureducatie Borne
De pop-up studio was erg indrukwekkend

Zeventien van de achttien leerlingen wisten deze ochtend niet goed wat een podcast inhield. Maar na de workshop van Bart vergeten ze nooit meer wat een podcast is. Wat een gave schooldag was het voor iedereen. De pop-up studio was erg indrukwekkend en de podcast werd door Bart razendsnel online gezet, zodat we het direct samen konden luisteren. Iedere leerling had zo zijn eigen aandeel in de podcast en werd in zijn of haar waarde gelaten.

Joanneke Huuskes
Adjunct-directeur ODS 't Gijmink Goor
Het resultaat mag er zijn...

In 3 uur tijd leerden onze studenten: informatie verzamelen over een maatschappelijk probleem, de verzamelde informatie op een begrijpelijke manier presenteren, je mening goed onderbouwen, samenwerken, presenteren en kritisch denken. Daarnaast kregen ze inzicht in wat er aan techniek georganiseerd moet worden om een goede podcast te maken.
Het resultaat mag er zijn en daar zijn we als KMVO super trots op.

Jan van Houtum
Docent bij Koning Willem I College in Den Bosch
Wauw, met een flinke dosis enthousiasme

'Wauw, met een flinke dosis enthousiasme weet Bart onze groep 8 om te toveren in een groep gemotiveerde leerlingen die op een professioneel niveau bezig zijn met het maken van een podcast. Voor het maken van de inhoud van de podcast, hebben de leerlingen (en ook wij als leerkrachten) veel gehad aan de persoonlijke Vonder-site over Podcast in de klas. Het inspreken van de podcast was perfect geregeld door Bart. De professionele pop-up studio maakte het helemaal af. Deze workshop is een echte aanrader, geven onze leerlingen aan. Die mening delen wij als leerkrachten graag!'

Marleen Abbink-Wijlens
Groepsleerkracht KBS de Vonder
Een vernieuwende manier...

Wat was het ontzettend leuk om een podcast op te nemen met ‘Podcast in de klas’.
Waar de studenten eerst een beetje afwachtend waren, werden ze al snel geprikkeld en gingen ze vol enthousiasme aan de slag.
En dat is te horen in de podcast zelf. Een vernieuwende manier, om leerlingen te prikkelen het gesprek aan te gaan en hun mening goed te verwoorden en te onderbouwen.
Bart begeleidt het hele proces op een positieve en enthousiaste manier en dat werkt aanstekelijk voor zowel studenten als de docenten. Aanrader!

Saskia Wolbers-Grouve
Docent/ Procesbegeleider onderwijsteam veehouderij Almelo
Wat een professionele workshop was dit!

"Wat een goede en professionele workshop was dit! Bart heeft direct een klik met de groep door zijn humor, energie en toegankelijkheid. Daarnaast voelt hij de groep goed aan en krijgt hij de groep mee. Hij zet ze aan het werk en stuurt bij waar nodig. Er ligt een structuur waarbinnen ruimte is voor de jongeren zelf. De podcast konden we direct terug luisteren op onze eigen pagina. Deze klonken echt tof en professioneel!
"Bart weet met zijn enthousiasme, humor, duidelijke aanpak en manier van motiveren een goede en professionele podcast te maken met een groep jongeren die hij helemaal niet kent. Zeer waardevolle en toffe workshop."

Evelien Rave
Trainer/docent YouLab bij Graafschap College in Winterswijk
De resultaten zijn erg mooi geworden

Met de leerlingen van groep 8 hebben we mogen deelnemen aan de workshop Podcast in de klas onder de bezielende leiding van Bart Eshuis.
Een workshop waarbij diverse aspecten van het onderwijs bij elkaar samenkomt. Denk aan samenwerken, communiceren, en technische vaardigheden, maar ook overleggen, brainstormen en vervolgens het uitwerken hiervan. Bart wist op een aanstekelijke manier de kinderen enthousiast te krijgen en de opnamestudio was erg professioneel opgezet. Alle leerlingen kwamen aan bod in de podcast met uiteindelijk prachtige groepsresultaten die online te beluisteren zijn.
Een aanrader voor elke groep 7 of 8!

Niek Withag
Coördinator Wetenschap en Techniek en Leerkracht groep 8