Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

MBO en HBO instellingen

Bekijk het korte (45 sec.) filmpje en wie weet is het iets voor jouw deelnemers.

Een podcast maken met je studenten

Podcast in de klas is een workshop voor alle studenten op het MBO en HBO onderwijs. Studenten leren een podcast maken en dat levert echt veel op.

Samenwerken, techniek en presentatie. Debatteren? Iedereen heeft een taak. De studenten bepalen natuurlijk samen de inhoud van de podcast. Ook kan het geheel door de instelling natuurlijk als uithangbord gebruikt worden door het te publiceren en te laten zien dat er gewerkt wordt met nieuwe media.

Of leerlingen nu een nieuwsbericht willen maken, een interview opnemen of een thema-podcast organiseren, alles kan met geluid. Leerlingen zijn creatief en hebben iets te melden. Zij bepalen. Mooi toch?

Impressie van de workshop

Heb je nog vragen?

Op de onderstaande pagina beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Een vernieuwende manier...

Wat was het ontzettend leuk om een podcast op te nemen met ‘Podcast in de klas’.
Waar de studenten eerst een beetje afwachtend waren, werden ze al snel geprikkeld en gingen ze vol enthousiasme aan de slag.
En dat is te horen in de podcast zelf. Een vernieuwende manier, om leerlingen te prikkelen het gesprek aan te gaan en hun mening goed te verwoorden en te onderbouwen.
Bart begeleidt het hele proces op een positieve en enthousiaste manier en dat werkt aanstekelijk voor zowel studenten als de docenten. Aanrader!

Saskia Wolbers-Grouve
Docent/ Procesbegeleider onderwijsteam veehouderij Almelo
Wat een professionele workshop was dit!

"Wat een goede en professionele workshop was dit! Bart heeft direct een klik met de groep door zijn humor, energie en toegankelijkheid. Daarnaast voelt hij de groep goed aan en krijgt hij de groep mee. Hij zet ze aan het werk en stuurt bij waar nodig. Er ligt een structuur waarbinnen ruimte is voor de jongeren zelf. De podcast konden we direct terug luisteren op onze eigen pagina. Deze klonken echt tof en professioneel!
"Bart weet met zijn enthousiasme, humor, duidelijke aanpak en manier van motiveren een goede en professionele podcast te maken met een groep jongeren die hij helemaal niet kent. Zeer waardevolle en toffe workshop."

Evelien Rave
Trainer/docent YouLab bij Graafschap College in Winterswijk
Het resultaat mag er zijn…

In 3 uur tijd leerden onze studenten: informatie verzamelen over een maatschappelijk probleem, de verzamelde informatie op een begrijpelijke manier presenteren, je mening goed onderbouwen, samenwerken, presenteren en kritisch denken. Daarnaast kregen ze inzicht in wat er aan techniek georganiseerd moet worden om een goede podcast te maken.
Het resultaat mag er zijn en daar zijn we als KMVO super trots op.

Jan van Houtum
Docent bij Koning Willem I College in Den Bosch

Volg ons