Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

PODCASTTIPS van Bart voor de bovenbouw van de basisschool..

1. Toen was ik 12

De podcast van Willem Wever, waarin spannende verhalen worden verteld die echt gebeurd zijn. Want soms ben je, zonder dat je het weet, onderdeel van een grote gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis.

  • Het is oudjaarsavond en dat betekent feest! Ook in Volendam, waar Linda woont. Op de laatste avond van 2000 gaat ze met haar vriendinnen naar ’t Hemeltje, een populaire kroeg in het dorp. Daar is het heel druk en onwijs gezellig. Maar vlak na middernacht vliegt de kerstversiering op het plafond in brand. Vanaf dat moment verandert alles.

  • Raya loopt met haar zus in de winkelstraat om nog snel een cadeautje voor Moederdag te kopen. Dan belt haar moeder. Er was een knal en er komt rook uit een gebouw vlak bij hun huis. Nieuwsgierig als ze zijn, springen Raya en Chanel terug op de fiets. Dan is er een tweede knal. Iedereen begint te rennen. Zelfs alle huisdieren, katten, honden, konijnen, rennen mee. Raya had geen idee waar haar ouders en broer waren

6. Phony

Arman en Zehra zijn al jarenlang beste vrienden. Maar als Arman aandacht krijgt van de populaire Quinty, en de situatie bij Zehra thuis onder hoogspanning komt te staan, beginnen ze allebei dingen te verzwijgen. Bijvoorbeeld dat Quinty niet de enige is met wie Arman nachtelijke berichtjes stuurt.  Kun je vrienden zijn, als je niet jezelf durft te zijn? Tune in op de wereld van Arman en Zehra in PHONY en luister alles af wat ze hun telefoon toevertrouwen.

7. Frankie

Dit is FRANKIE. Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.

  • Hoezo zit ik in dit lichaam?

8. KNOLCAST

Knolcast is een podcast van YouTuber Milan Knol waarin hij met vrienden en gasten een gezellig gesprek aan gaat.

https://open.spotify.com/episode/7kv3q1OuItxe0f0CeRUbrE?si=db4cba4ea3614421 

9. Sterke verhalen van supermeiden

Dikke kans dat je Lieke Martens, Annie M.G. Schmidt, of Tabitha wel kent. Nu zijn ze stoere helden, maar als tieners waren ze ook gewoon onzeker hoor.

  • Lieke Martens

  • Nikki de Jager

10. Brugklas de Podcast

In de 12-delige serie ‘Brugklas – De Podcast: een raadselachtig ongeluk’ worden brugklassers Liz, Sophie en Pieter gevolgd. De drie zijn getuige van een ongeluk, maar als ze op de plek des onheils aankomen, ontbreekt van een slachtoffer ieder spoor. Wat is hier gebeurd? ‘Brugklas – De Podcast’ is een podcast van NPO Zapp en AVROTROS en werd geproduceerd door Tuvalu Media.

https://open.spotify.com/episode/5ocJU7DfS7oU6cskkm61S7?si=449c6b6a10154abe