Helemaal van deze tijd
Bevoegd docent voor jouw groep
Werken met nieuwe media

Basisonderwijs

Bekijk het korte (45 sec.) filmpje en wie weet is het iets voor jouw klas.

Podcasten met de kinderen

Podcast in de klas is een workshop voor basisschoolleerlingen uit de bovenbouw (groep 7 of 8) waarin leerlingen kennis maken met de wondere wereld van podcast.

Het levert veel op voor de kinderen; ze werken samen, mogen de techniek doen en de presentatie verzorgen. Zij bepalen natuurlijk samen de inhoud van de podcast. Ook kan het geheel door de school als uithangbord gebruikt worden door het te publiceren en te laten zien dat er gewerkt wordt met nieuwe media.

Of leerlingen nu een nieuwsbericht willen maken, een interview opnemen of een thema-podcast organiseren, alles kan met geluid. Kinderen zijn creatief en hebben iets te melden. Zij bepalen. Mooi toch?

Impressie van de workshop

Heb je nog vragen?

Op de onderstaande pagina beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Opgetogen gezichten

“Tijdens een workshop van Podcast in de Klas komen allerlei 21e-eeuwse vaardigheden samen, waaronder communiceren, informatievaardigheden, samenwerken en mediawijsheid. De workshop is aan te passen op elk thema. Bart weet met zijn enthousiasme zelfs de meer terughoudende kinderen mee te nemen waardoor ook zij met plezier leren tijdens de workshop, met opgetogen gezichten en fantastische podcasts als resultaat!”

Nina Smit
Coördinator Cultuureducatie Borne
De pop-up studio was erg indrukwekkend

Zeventien van de achttien leerlingen wisten deze ochtend niet goed wat een podcast inhield. Maar na de workshop van Bart vergeten ze nooit meer wat een podcast is. Wat een gave schooldag was het voor iedereen. De pop-up studio was erg indrukwekkend en de podcast werd door Bart razendsnel online gezet, zodat we het direct samen konden luisteren. Iedere leerling had zo zijn eigen aandeel in de podcast en werd in zijn of haar waarde gelaten.

Joanneke Huuskes
Adjunct-directeur ODS 't Gijmink Goor
Wauw, met een flinke dosis enthousiasme

'Wauw, met een flinke dosis enthousiasme weet Bart onze groep 8 om te toveren in een groep gemotiveerde leerlingen die op een professioneel niveau bezig zijn met het maken van een podcast. Voor het maken van de inhoud van de podcast, hebben de leerlingen (en ook wij als leerkrachten) veel gehad aan de persoonlijke Vonder-site over Podcast in de klas. Het inspreken van de podcast was perfect geregeld door Bart. De professionele pop-up studio maakte het helemaal af. Deze workshop is een echte aanrader, geven onze leerlingen aan. Die mening delen wij als leerkrachten graag!'

Marleen Abbink-Wijlens
Groepsleerkracht KBS de Vonder

Volg ons op